DANSEGLEDE GJENNOM 50 ÅR – EN HISTORIE I BILDER

A pictorial history with English summary  – Samlet og redigert av Karen Grüner-Hegge

Signe Kjellberg var den som startet opp barneleikarringen på Folkemuseet i 1953 og utviklet den til å bli en svært ettertraktet oppvisningsgruppe i inn- og utland. Hennes arbeid er i dag ikke lenger kjent av så mange, og i forbindelse med Dansegruppens 50-års jubileum, var det på høy tid at dens bakgrunn ble dokumentert mens det ennå fantes muligheter til å kunne nøste opp trådene.

Bokens historie er basert på nærmere 500 bilder med støttetekst, der hvert kapittel har et resymé på engelsk. Foruten fortellingen om selve Dansegruppens start og utvikling under Signe Kjellberg og senere Bodil Ousdal, inneholder boken også enkle presentasjoner i tekst og bilder om bunad og folkedrakt, Setesdal og bunaden derfra, de ulike norske folkedansene samt hardingfela og munnharpen.

Aktivitetene gjennom årene er illustrert med bilder fra oppdrag på museet, opptredener for statsoverhoder og deltakelse på utenlandsreiser, og et høydepunkt er tildelingen av Europaprisen i Folkekunst 1980.

Alle dansegruppens ca 700 tidligere og nåværende medlemmer er nevnt bak i boken sammen med lister over alle spillemenn, instruktører og dansegruppens utenlandsreiser fra 1957 til 2006.

Med enkel oversettelse til alle kapitler, og med bilder og omtale av den norske kongefamilien i forbindelse med Dansegruppens aktiviteter, er boken også en fin gave til alle engelsktalende.  

DANSEGLEDE GJENNOM 50 ÅR – EN HISTORIE I BILDER er på 200 sider i formatet 21 x 28cm, leveres med laminert perm og koster kr 275 i Museumsbutikken på Norsk Folkemuseum i Oslo.