Om oss

Hele sommerhalvåret danser Norsk Folkemuseums Dansegruppe på museet hver søndag kl. 14.00. Vi opptrer i flotte setesdalsdrakter og bruker ulike folkemusikkinstrument som tonefølge. Dansegruppen tilbyr også opptredener på bestilling – se kontakt for mer informasjon!

Dansegruppen har over 80 dansere i alderen 5-25 år fordelt på syv grupper. Alle gruppene har ukentlige øvinger på Folkemuseet på kveldstid og vi har et bredt utvalg av norske folkedanser på repertoaret. Gruppen opptrer i mange ulike sammenhenger både på og utenfor museet, alt fra bryllup til statsbesøk, og vi skreddersyr gjerne et program som passer ditt arrangement. Våre musikere er blant de beste i landet på sine instrumenter.

Norsk Folkemuseums Dansegruppe ble opprettet i 1953 av Signe Kjellberg og hun ledet gruppen i mange år. Bodil Ousdal var ansatt som leder fra 1994 og Trine Melby var ansatt som leder fra 2008-2013. Trine Merete Sjølyst var leder fra 2013-2017. Nåværende leder er Georg Rasmussen Lyngved.

Dansegruppa har en egen venneforening. Dersom du har lyst til å støtte dansegruppen gjennom å bli medlem i denne kan du lese mer om hvordan dette gjøres her.

Boken «Danseglede gjennom 50 år – en historie i bilder» ble utgitt i forbindelse med dansegruppens 50-års jubileum. Mer om denne boken og hvor du kan få kjøpt den kan du lese om her.

Foto: Anne Lise Reinsfelt